• Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn
  • Instagram

TARINA

Voit seurata tarinaani täältä!

LYHYT OPPIMÄÄRÄ BURNOUTTIIN

Nuorena elämä pyöri bileiden ja työn teon ympärillä. Selkävaivani alkoivat 2002 ja siihen oiva lääke oli alkoholi. Passiivisella elämäntyylillä, huonolla nukkumisella, miten ja mitä sattuu syömällä, kellotin mittariin 120 kg mahtavuutta. Tavattuani nykyisen vaimoni rakensimme talon ja ensimmäinen lapsemme oli tulollaan. Minä olin päässyt tuotantotyöstä asiantuntijatyöhön ja nyt alkoholia meni myös viikolla. Selkävaivani pahenivat ja uneni määrä väheni. Päivittäinen energia riitti töihin, kotiin ei ollut mitään vietävää. 2010 aloitin iltaopiskelun korkeakoulussa, samaan aikaan minusta tuli esimies.

ROMAHDUS ON MAHDOLLIsuus

2014 moottori alkoi yskiä, oksentelin aamuisin, lähimuistini petti, nukahtelin kesken päivän, pää oli usein kipeä, ahdisti. 12 vuotta olin tehnyt itselleni vahingollisia valintoja ja nyt seinä tuli vastaan. Kehoni oli sanoa sopimuksensa irti. Kävelin työterveydestä sairaslomalappu kourassa, vakava uupumus ja masennus, olin sekaisin. Muistan kun istuin kotona hiljaa ja koin musertavaa häpeää. Epäonnistuja! Hylkiö! Surkea ihmisriekale! Miten ikinä uskaltaisin enää tavata ketään? Syytin työtäni, ihmisiä ympärilläni, koko maailmaa, se on teidän syynne! Myöhemmin ymmärsin, että vastuussa olen minä itse.

VÄISTÄMÄTÖN MUUTOS

Palattuani töihin oli jotain mielessäni mennyt sijoiltaan. Uupumukseni myötä persoonani oli muuttunut itselleni vieraaksi. Ennen niin positiivisesta ja iloisesta ihmisestä oli tullut kyyninen ohjus. Nyt minusta tuntui, että mikään ei enää olisi ennallaan, aloin huomaamaan muiden uupumuksen oman kokemukseni kautta. 1.4.2016 päätin aloittaa fyysisen muutoksen, oli aika pudottaa painoa. Olin ollut aina ”pulska poika” mutta se sai nyt loppua. Pudotin 30 kiloa 7 kuukauden aikana ja nyt puntari näytti 70 kg. Tässä kohtaa heräsi ajatus elämästä missä yksilön hyvinvointi on keskiössä.

Yksilöllisesti tasapainoinen elämä

Otin taukoja päivätyöstäni ja opiskelin johtamista, hiljalleen ajatusmallini ympäröivästä maailmasta alkoi muuttua. Tajusin että kaikki ratkaisut ovat minulla itselläni, että minä itse voin päättää voinko hyvin vai huonosti. Minulla oli kaikilla ulkoisilla mittareilla hyvä elämä ja silti ahdisti. Lopulta 2019 marraskuussa päädyin irtisanomaan itseni ja perustin oman yrityksen. Nyt olen holistinen hyvinvointivalmentaja ja ihmisten johtamisen kouluttaja. Päivätyökseni autan ihmisiä voimaan paremmin ja oppimaan uusia taitoja. Lopulta siis kaikki muu muuttui paitsi läheiseni, sillä perheeni on osa ydinarvojani. Nyt olen iloinen ja energinen perheenisä, joka nauttii elämänsä onnellisena jokaisen osa-alueen tasapainosta.

62E2682D-1BDE-4217-826E-949EBC613980_edi
0f353ed1-ec78-405f-ad0f-84481709696c_edi
IMG_2531_edited.jpg
IMG_0764_edited.jpg
 

Tarina jatkuu myös täällä!

videot